VERLENG DE LEVENSDUUR VAN JE FIETSBAND

0
454


De beste banden hebben vaak een kortere levenduur en zijn duur. Wel hebben ze vaak veel grip en een lage rolweerstand.

Om lang plezier van een goede band te houden is belangrijk om de levensduur van je band te verlengen.

Dit kan met de volgende tips:

Controleer na iedere fietsrit of je steentje in de band hebt zitten. Laat de band iets aflopen en pulk voorzichtig de steentje uit de band. Zo voorkom je dat steentjes de volgende rit dieper de band in boren.

Heb je behoorlijke gaatjes in je buitenband, maar is het loopvlak en de band verder nog goed. Lijm de gaatjes dan dicht. Vouw het gat iets open en doe er een drupje secondelijm in en knijp het gat dicht, zodat het rubber weer aan elkaar hecht.

Fiets je over een weg met losse steentjes of grind. Als je de slechte weg hebt gehad, veeg dan de steentjes zo snel mogelijk van je band af. Zo geef je ze niet de kans om het rubber in te komen. Ben je behendigt op de fiets of willen je fiets maten hier niet voor stoppen, dan zou je dit zelfs fietsend kunnen doen. Door licht je hand op de band te houden en de vuiligheid er af te halen.

Kijk ook af en toe of de remblokken met het remmen niet de buitenband raakt. Dit kan de buitenband namelijk ernstig beschadigen.

Wordt je loopvlak al een beetje vierkant of zie je zelfs het draad al? Dan kan je het beste zo snel mogelijk de buitenband vervangen.

Je kan ook kiezen voor een band die een langere levensduur van zichzelf heeft. Bijvoorbeeld voor de aller nieuwste Vredestein Fortezza Senso.

Wielerkoopjes.nl geeft alleen tot zondag 9 maart bijna 40% korting op deze band. En krijg je één gratis Vredestein binnenband (twv. € 8,50) als je twee buitenbanden besteld