Hoe vervang je een stuurlint?

0
504

Er zijn verschillende manieren om je stuurlint te monteren. Gebruikelijk is om onderaan te beginnen. En zo omhoog te wikkelen. Hou altijd iets stuurlint over die je met de dop in het stuur kan drukken. 

Wikkel het stuurlint langzaam om het stuur en houd het goed strak. Bij de remhendels moet je erop letten dat het stuurlint ook de hoekjes van je remhendels bedekt. Het rubber van de remhendels moet je opgetrokken hebben om er langs te kunnen met het stuurlint.

Eenmaal bovenop het stuur, moet je het stuurlint afknippen en een paar keer met tape overheen gaan om het goed vast te zetten.

Sommige renners vinden het fijn om in de beugel of bovenop het stuur een iets dikkere greep te hebben. Als je dit wil, kan over een stukje stuurlint heen wikkelen. Hiervoor kan je een stukje van het oude stuurlint gebruiken.

Bekijk hier hoe je een stuurlint monteert.

Het kan ook omgekeerd. Hiervoor heb je geen tape nodig. Je begint dan bovenop het stuur. Je wikkelt het stuurlint nog een keer over het begin en trekt het zo vast. Je hoeft dan geen tape te gebruiken. Onderaan laat je weer iets ruimte over en druk je de dopjes met een stukje stuurlint in het stuur.

Bekijk >hier< de verschillende soorten stuurlinten voor de beste prijzen!